Antalyaspor’dan Deplasman Yasağı Açıklaması

Antalyaspor’dan Deplasman Yasağı Açıklaması
3 Aralık 2015 11:00

Spor Toto süper Lig’in 14. haftasında T.Konyaspor’a konuk olacak Antalyaspor’da, taraftara konan deplasman yasağı Antalyaspor kulübünden yapılan açıklama ile kınandı.

Antalyaspor’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Duyuru
05.12.2015 Cumartesi günü saat 16:00’da Büyükşehir Torku Arena Stadyumu’nda oynanacak Torku Konyaspor–Antalyaspor müsabakasına ilişkin Konya İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından “emniyet gerekçesi” ile Antalyaspor taraftarlarının müsabakaya alınmaması kararını esefle kınıyoruz.

Sporda dostluk ve barışın tesis edilmesi, taraftar gruplarının bir arada centilmence hareket edebilmesi, seyircilerin tribünlere çekilmesinin sağlanması noktasında sporun birleştirici gücü kullanılmaya çalışılması yerine alınan kararın tribünlerde zıtlığı ve ayrımcılığı yükseltmesi kaçınılmazdır.

Taraftar gruplarımız gittiği her şehirde centilmence karşılanıp rakip takım taraftarlarıyla bir araya gelerek dostluklarını pekiştirmektedirler. Alınan bu karar futbol severleri birbirinden uzaklaştırmaya yönelik olmuştur.

Uluslararası büyük organizasyonlara ev sahipliği yaparak emniyet tedbirlerinin üst seviyede alınabildiği ülkemizde deplasman maçında tribünde yer alacak az sayıda taraftarımızın güvenliğinin sağlanamayacağı endişesiyle Konya İl Spor Güvenlik Kurulu’nun taraftarlarımıza yasak uygulaması anlaşılabilir değildir. Bu karar tarafımızca Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nün zaafiyeti olarak görülmektedir.

6222 sayılı “sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun” gereğince spor alanında güvenlik ve düzene ilişkin tedbir alınmayıp yasakçı bir tavır sergilenmesi deplasmanda oynayacağımız müsabakada kulübümüzü bugüne kadar yalnız bırakmayan taraftarlarımızın engellenmesi bizi ziyadesiyle üzmüştür.

Bu yaklaşımıyla 6222 sayılı kanunun 5. Maddesi gereğince (Müsabakanın yapılacağı yerde konuk takım seyircilerine bağımsız bir bölüm ayırmak ve taraftarlar arasında temas olmamasını sağlamaya yönelik olarak, ilgili spor federasyonları ve uluslararası spor federasyonları tarafından belirlenen önlemleri almakla yükümlüdür) sorumluluğunu yerine getirmediği gerekçesiyle Konya İl Güvenlik Kurulu’nun kararını taraftarlarımızın seyir hakkının elinden alınması sebebiyle kabul edilir bulmadığımızı ifade ediyoruz.

Bu noktadan hareketle, müsabakanın dostluk ve kardeşlik temelinde gerçekleştirilmesi amacıyla Konya İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan yanlış karardan dönülmesini bekliyoruz.

Kamuoyuna önemle duyururuz.

Gültekin GENCER

Antalyaspor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı”