Antalyaspor’da Seçim Heyecanı

Haziran ayından bu yana başkan belirsizliği süren Antalyaspor’da kulübü seçim heyecanı sardı …

Antalyaspor’da Seçim Heyecanı
17 Haziran 2016 18:47

Haziran ayından bu yana başkan belirsizliği süren Antalyaspor’da kulübü seçim heyecanı sardı.

Başkan Gültekin Gencer, 30 Haziran’da yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıklarken, başkanlık seçimi için 30 Haziran tarihine gün verildi. Fakat Antalyaspor’u 30 Haziran’dan önce bekleyen gelişme ise Kulüp Dernek Başkanı seçimleri olacak.

Antalyaspor’da öncelikle Antalyaspor Kulübü Derneği için başkanlık seçimi yapılacak. Dernek Başkanı Nafiz Tanır, yapılacak olağan genel kurulda aday olduğunu açıklarken, tek aday olarak seçime gitmesi bekleniyor.

Antalyaspor Kulübü Derneği’nin olağan genel kurulu 18 Haziran 2016 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonu’nda yapılacak. Toplantıda çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise 25 Haziran 2016 günü çoğunluk aranmaksızın genel kurul yapılacak. Yapılacak olan genel kurulda üyeler, dernek başkanını belirleyecek. Dernek seçimini kazanan başkan ve dernek yönetimi, elinde bulundurduğu hisseler sebebiyle Antalyaspor A.Ş yönetimi mali ve seçimli kongrelerinde tek başına karar verme yetkisine sahip olacak.

30 Haziran tarihinde ise Gültekin Gencer’in aday olmadığını açıkladığı başkan seçimi olacak. Başkanlığa ilk aday olarak ortaya çıkan Ali Şafak Öztürk’ün bu tarihten Antalyaspor’un yeni başkanı olmasına kesin gözüyle bakılırken, haziran ayı süresince Antalyaspor’da seçim kulisleri sürekli devam edecek.