Antalyaspor’da Elde Var Sıfır

Ligde şampiyonluk ve Avrupa Kupaları, kupada ise en az final hedefleyen Antalyaspor, üç hedefi de yitirmiş oldu …

Antalyaspor’da Elde Var Sıfır
31 Ocak 2016 20:15

Sezon başında yaptığı sansasyonel transferlerle ligde şampiyonluk ve Avrupa Kupaları, kupada ise en az final hedefleyen Antalyaspor, Konyaspor mağlubiyeti ile üç hedefi de yitirmiş oldu.

Özellikle Samuel Eto’o transferi ile büyük ses getiren Antalyaspor, lige de iyi bir başlangıç yapmış ve Başkan Gültekin Gencer, ligde şampiyonluk için yola çıktıklarını belirtmişti. Ancak birkaç hafta sonra düşüşe geçen kırmızı beyazlı ekibimiz, bu hedefin şu an için gerçekçi olmadığı gerçeğiyle karşılaşmıştı.

Spor Toto Süper Lig’de topladığı 21 puanla 14. sırada yer alan Antalyaspor, şu ana dek 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Son 11 haftada ise yalnızca bir galibiyet alan takımımız, ligdeki yeni hedefini ise bu sezon orta sıralarda ligi tamamlamak olarak belirledi.

Ligde aldığı başarısız sonuçlarla şampiyonluk hedefinden kopan Antalyaspor, ligi üst sıralarda tamamlama şansını da bir anlamda zora soktu. Avrupa Kupaları için Ziraat Türkiye Kupası sonucuna göre ligi dördüncü ya da beşinci sırada tamamlaması gereken Antalyaspor, bu sıralarda yer alan takımların ise 12 puan gerisinde bulunuyor.

Ligdeki konum itibariyle Avrupa şansı çok zayıf görünen Antalyaspor, kupadan da saf dışı kaldığıiçin Avrupa hayallerini de bir anlamda başka bahara bırakmış oldu.

Ziraat Türkiye Kupası’nda final müsabakasının oynayacağı yerin Antalya Arena olarak açıklanmasının ardından, evinde final oynamak istediğini belirten Antalyasporlu yöneticiler, bu hedeften de bugünkü Konyaspor mağlubiyeti sonunda şaşmış oldular. 2016 yılında 50. yılını kutlayacak olan Antalyaspor, en az final hedeflediği kupada bugün Konyaspor’a 1-0 mağlup oldu ve kupadan elenerek taraftarlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Antalya’da oynanacak final karşılaşmasında yer alamayacak Antalyaspor taraftarları da, kendi şehirlerinde başka bir takımın şampiyonluğuna şahitlik etmek zorunda kalacak.

Antalyaspor’un sezon başında koyulan üç hedeften de sıfır çekmesi, gidişat hakkında soru işaretleri doğururken, elinde yalnızca Süper Lig kulvarı kalan Antalyaspor’da galibiyetlerin geleceği gün ise merakla bekleniyor.