Arı: “Antalyaspor Sahipsiz Değildir”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, salı günü yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Arı: “Antalyaspor Sahipsiz Değildir”
24 Mayıs 2021 11:41

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, salı günü Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde yaşananlara tepki gösterdi.

Kupa finalinde alınan seyirci sayısında Antalyaspor aleyhine yaşanan haksızlığa karşı müsabaka sonrası tepkisini dile getiren Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz’ın PFDK’ya sevkine ilişkin “Antalyaspor Başkanı Mustafa Yılmaz, seyirci adaletsizliğine karşı haklı tepkisini dile getirmiş olup, TFF Başkanı ve yönetimi, bu haksızlığa müdahale etmeyerek endi kuruluş kanununda yazılı “Fair Play” görevini ihlal etmiştir. Görevini yapmayan TFF bu yanlış kararından dönmelidir.” dedi.

Cavit Arı, TFF Yönetim Kurulu’nun TFF Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun‘a aykırı hareket ettiğini, burada yazan görevleri yerine getirmediğini savunarak “TFF, Antalyaspor’a karşı haksızlık yapmış ve esas itibariyle görevlerini ihlal etmişlerdir. Ortada bir mağdur varsa o da Federasyon eliyle Antalyaspor’dur. Ortada bir suç varsa Federasyon Başkanı ve Yöneticileri, Antalyaspor’a karşı işlemişlerdir.  İki kulüp arasında eşitliği sağlayamamış, rakip takım seyircisinin tribünlerde neredeyse 3 katı olmasına göz yummuşlardır. Bu haksızlık, maalesef Antalyaspor’a karşı Federasyon nezdinde yapılan bir üvey evlat muamelesidir. Bizim şikayetimiz Antalyaspor’a haksızlık yapıp bu haksızlığın üstünü örtebilmek için kulüp başkanına disiplin soruşturması açanlaradır.” ifadelerini kullandı.