Antalyaspor – Galatasaray (Maç Öncesi)

Antalyaspor , bugün Spor Toto Süper Lig 29. hafta mücadelesinde Galatasaray’ı konuk edecek …

Antalyaspor – Galatasaray (Maç Öncesi)
16 Nisan 2016 12:00

Antalyaspor , bugün Spor Toto Süper Lig 29. hafta mücadelesinde Galatasaray’ı ağırlayacak.

Antalya Arena’da oynanacak mücadele, saat 16.00’da başlayacak.

Antalyaspor, ligde 28 haftada topladığı 33 puanla 12. sırada yer alırken, Galatasaray ise topladığı 41 puanla altıncı sırada bulunuyor.

Karşılaşma Lig TV ekranlarından yayınlanacak.


Antalyaspor ile Galatasaray, Süper Lig’de ilk kez 1982-1983 sezonunda karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Stadyumu’nda oynana mücadeleyi Galatasaray 2-0 kazanmıştı.

Ligin ikinci yarısında oynanan ve Antalya Atatürk Stadyumu’nda oynanan maç ise iki takım arasında oynanan ilk Süper Lig maçı olmuştu. Neagu yönetimindeki Antalyaspor, Galatasaray’a 1-0 mağlup olmuştu.

Antalyaspor ve Galatasaray, Süper Lig’de bugüne dek 39 kez karşı karşıya geldi. Antalyaspor bu maçların altısını kazanırken, on mücadele de berabere tamamlandı. 23 maç ise Galatasaray üstünlüğüyle sona erdi. Kırmızı beyazlı ekibimiz, bu maçlarda Galatasaray kalesine 36 gol bırakırken, kalesinde ise 72 gol gördü.

Antalyaspor ve Galatasaray, Antalya’da bugüne dek 19 kez karşı karşıya geldi. Ekibimiz, bu maçların yalnızca ikisini kazanabilirken, beş maç da berabere tamamlandı. 12 maç ise konuk ekip üstünlüğüyle sona erdi.

Ligin ilk yarısında Türk Telekom Arena’da oynanan mücadele, 3-3 berabere tamamlanmıştı.


Karşılaşmayı Üst Klasman hakemlerimizden Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu’nun yardımcılıklarını ise Erdinç Sezertam ve Serkan Olguncan yapacak.

Müsabakanın hakem altılısı ise şu şekilde:

(O) Yaşar Kemal Uğurlu
(Y) Erdinç Sezertam
(Y) Serkan Olguncan
(4) Cevdet Kömürcüoğlu
(5) Özgüç Türkalp
(6) Yiğit Peşin


Yaşar Kemal Uğurlu, Antalyaspor’un bugüne dek bir maçında görev aldı. Bu sezon kırmızı beyazlı ekibimizin 2-1 yenildiği Medipol Başakşehir maçında düdük çalan Yaşar Kemal Uğurlu, konuk ekibin de yalnızca bir maçında görev aldı.

Yaşar Kemal Uğurlu, Antalyaspor’un bugüne dek beş maçında dördüncü hakem, üç maçında beşinci hakem olarak kenarda bulunmuştu.