Antalyaspor – Fenerbahçe Maçı Davasında Yeni Karar

Antalyaspor – Fenerbahçe maçı davasında yeni karar verildi…

Antalyaspor – Fenerbahçe Maçı Davasında Yeni Karar
19 Eylül 2017 18:27

Antalyaspor – Fenerbahçe maçı davasında yeni karar verildi.

Antalya Stadı’nda 5 Şubat 2016 tarihinde oynanan ve Antalyaspor’un Fenerbahçe’yi 4-2 yendiği maçın bitiminde statta Yeşilçam filmlerinde kullanılan John Carpenter’a ait “The End” şarkısı çalınmış ve bunun üzerine  Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği ile Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği duruma tepki göstererek Antalyaspor’a dava açmıştı.

14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hakim görevsizlik kararı vererek davanın 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verdi. Bu mahkemede görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme başkanı, davanın kamu düzenine ilişkin bir dava olduğunu ve dosyayı incelemek istediğini söylerken, davaya müdahil olmak için gelen kadın dernek üyelerini de kendilerine tebligat gönderilmediği için salona almadı.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nden Yard.Doç.Dr. İdil Elveriş, cinsel şiddeti yaratan, meşrulaştıran, haklılaştıran birçok eylemi futbol sahalarında gördükleri için bu davayı açtıklarını söyledi. Antalya’da “Tecavüz marşı” olarak anılan şarkının zafer kutlamak için çalındığını belirten Yard.Doç. İdil Elveriş, “Çünkü bu anlayışa göre yenmek erkekliktir. Kadın bedeni üzerinde tecavüzü gerektirir. Kadınlara şiddet içeren bir eylemle kutlanması gerekiyor. Dolayısıyla biz bununla mücadele ettiğimiz için ihbarda bulunduk ve davaya katılma iradesi gösterdik. İki mahkeme görevsizlik kararı verdi” diye konuştu.

Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Derneği üyesi Prof.Dr. Gürsel Öztunalı Kayır ise, 2000 yılından bu yana kadına şiddetle mücadele verdiklerini söyledi. Spor dünyasının da kadına yönelik şiddetle ilgili duyarlı hale gelmesini sağlamak amacıyla bu davanın müdahili olduklarını belirten Prof.Dr. Kayır, kadına yönelik şiddetin spor camiasında da farkındalığını yaratmak için mücadelelerini sürdüreceklerini aktardı.

FOTOĞFRAF: İHA