Antalyaspor Batışa Sürükleniyor

Antalyaspor Kulübü Derneği adına bir yönetici, önemli açıklamalarda bulundu …

Antalyaspor Batışa Sürükleniyor
3 Ocak 2018 09:18

Antalyaspor Kulübü Derneği adına bir yönetici, Akdeniz’de Yeni Yüzyıl gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamalara göre, Antalyaspor A.Ş.’de Antalyaspor Kulübü Derneği adına İsmail Bilal’e yer verildi. İsmail Bilal’in istifa sebebinin ise kendisinden gizli işler yapılması olduğu öğrenilirken, kulübün sezon sonuna dek 100 milyon TL’nin üzerinde bir ödeme yapması gerektiğini, toplam borcun ise 50 milyon Euro olduğu, bu paranın nereye gittiğinin de hesabının genel kurulda sorulacağı açıklandı.

Bankalara 200 milyon TL’nin üzerinde borç olduğunu, futbolcuların alacakları konusunda kendilerinin de fikrinin olmadığını söyleyen dernek yetkilisi, tek bildiklerinin Antalyaspor futbol takımının aylık 15 milyon TL ödemesi olduğunu ve ilk yarı itibariyle oyuncuların iki aylık alacakları olduğunu dile getirdi. Dernek yetkilisi tarafından ligde kalmak için ikinci yarıda en az altı maç alınması gerektiği savunulurken, ligde kalacak kadar maç kazanılsa dahi yalnızca bir aylık masrafların çıkacağı öğrenildi.

Antalyaspor Kulübü Derneği’ne Antalyaspor A.Ş.’den Antalya Stadyumu’na isim hakkı alma, Londra’da bir Antalyaspor Store açma gibi vaatler verildiğini söyleyen yetkili, öncelikle yılda on milyon insanın geldiği bir havalimanı varken, bu gibi planlara yoğunlaşmanın çok inandırıcı olmadığını fakat inanmak zorunda oldukları için beklediklerini dile getirdi.

Ali Şafak Öztürk’ün istifasına sebep olan moloz işine de değinen Antalyaspor Kulübü Derneği yetkilisi, şunları söyledi:

Moloz işi, her Büyükşehir’de olan iş. Kazılan yerlerin molozları harfiyat olarak taşınıyor, bir yerde toplanıyor ve onun içinden geri dönüşüm sağlanıyor. Bununla ilgili Kulüp Derneği’ne önce 40 dönüm, ardından Bin dönüm yer verildi. Dernek de 2 Ağustos’ta aldığı kararla şirkete devretti. Önce Yatırım A.Ş.’ye istediler, sonra Sportif İşletmeler A.Ş.’ye istediler. Bu şirket stadın çalıştırılması için kuruldu. Dernek olarak futbolun bağımsız kalmasını, ticari faaliyetler için ayrı bir şirket kurulmasını tavsiye ettik. Bizi sadece burada dinlediler. Çünkü hisse değişimi veya FIFA’nın kuralları gereği hareket etmek gerekirse futbolun bağımsız kalması gerekiyor. Bunun için şirket kuruldu. Şirkette bu işlere Emin Hesapçıoğlu bakıyor ve kendisi genelde laf dinlemiyor. Çünkü yasal statü gereği, stadyum Antalyaspor Derneği’nin ortak olduğu şirketler tarafından işletilebiliyor. Bizi “Siz A.Ş.’nin yüzde 56 ortağısınız, doğal olarak şirkete de üyesiniz” diye ortak yapmadılar. Ancak yasal statüde buna bakılmıyor. Bu uyarımıza rağmen yeni şirkete derneği üye yapmadılar. Tüm bunlar olurken moloz işi ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Eylül ayında Bin dönümlük yer bize tahsis edildi ve biz hemen orayı da şirkete devrettik. 40 dönümlük yerde faturayı dernek kesecekti, işletmeyi şirket yapacaktı. Ancak Bin dönümlük yer ile ilgili her işlemi şirket yapabilecekti. Yani biz aradan çıkıyorduk. Buna rağmen çalışmaya başlanmadı. Duyduğumuza göre iş, bir şirkete verilmiş, şirket orada kantar bile kurmuş. Olay siyasilere kadar gitmiş. Olay büyüyünce başka birisine verilmiş. İşler böyle olunca Büyükşehir Belediye meclisi bir karar alarak olaya el koydu. Ali Şafak Öztürk’ün bırakmak için gösterdiği gerekçe bu. Gelirin yüzde 50 düştüğünü söyledi. Orası işletmeye başlasaydı, her yıl gelir katlanacaktı. İlk yıl 5 TL kazandıysak, ikinci yıl 10, üçüncü yıl 20 kazanacaktık. İşadamı mantığı ile bakınca bırakmak için bir gerekçe olamaz. Dernek olarak bu işte, stadın kiralanmasında ve diğer konularda hiçbir engelimiz olmadı. Derneğin resmi kayıtlarında bunların hepsi mevcut.

Haberin tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz.

KAYNAK: AKDENİZ'DE YENİ YÜZYIL