Antalyaspor Barbaros Ortaokulu’nu Ziyaret Etti

Antalyaspor, Barbaros Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Antalyaspor Barbaros Ortaokulu’nu Ziyaret Etti
16 Ekim 2018 17:01

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor A.Ş. ile Antalyaspor Kulübü Derneği yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Bülent Korkmaz, futbolculardan Zeki Yıldırım, Diego Angelo ve Souleymane Doukara Barbaros Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Antalyaspor kafilesini coşkuyla karşılayan öğrenciler Ali Şafak Öztürk, Bülent Korkmaz ve futbolcuları çiçeklerle karşıladı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen söyleşide Antalyaspor’un marşları çalındı. Yoğun ilgiyle karşılanan Antalyaspor kafilesi öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlarken, öğrenciler imza almak ve fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Antalyaspor’un kent için çok önemli bir değer olduğunu belirten ve öğrencilerin okul forması yerine Antalyaspor forması giyerek Türkiye’de görülmemiş bir şeye imza attıklarını söyleyen Ali Şafak Öztürk, Barbaros Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerine uyguladıkları projeden dolayı teşekkür etti.

Türk sporu için önemli bir projenin okulda hayata geçirildiğini dile getiren Öztürk, öğrencilerle ‘Kırmızı-beyaz, şampiyon Antalyaspor’ tezahüratı yaptı.

İyi bir sporcu olmak için küçük yaşlardan itibaren eğitim alınması gerektiğini kaydeden Bülent Korkmaz, okul eğitiminin aksatılmadan antrenörlerin dediğini yapmaları gerektiğini öğrencilere tavsiye etti.

Altyapıdan oyuncu çıkması için de antrenörlerin de iyi bir eğitmen olması gerektiğine değinen Korkmaz, “Türkiye’de en çok altyapıda oyuncu oynatan 3. takımız, bu da bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı. Futbolcumuz Zeki Yıldırım bir öğrencinin takım içerisinde birbirlerine nasıl destek olduklarını sorması üzerine, “Takım olarak birbirinize destek olursanız iyi bir takım olursunuz ve başarı gelir” dedi.

Büyük takımlara karşı oynadıkları maçlara daha motive çıktıklarını anlatan Diego, dokuz senedir Türkiye’de futbol oynadığını hatırlattı.

Antalya’nın güzel bir şehir olduğunu ve Antalyaspor’u çok sevdiğini söyleyen Diego, “Çok güzel taraftarımız var. Brezilya gibi sıcak iklime sahip. Ailem Antalya’yı çok seviyor. İki çocuğum var, Türk okuluna gidiyorlar. Biz burada çok mutluyuz. Ben burayı çok seviyorum, Antalyaspor’da kalmak istiyorum” diye konuştuç

Ailesinin ilk başlarda futbol oynamasına karşı çıktığını belirten Doukara, “Ailem ilk başlarda futbol oynamama karşı çıkıyorlardı. Ama ben vazgeçmeyerek her gün 12 saat antrenman yaparak kendimi geliştirdim” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından Ali Şafak Öztürk, Bülent Korkmaz ile futbolcular Zeki Yıldırım, Diego Angelo ve Souleymane Doukara öğrencilerin formalarını imzaladı.