Ali Şafak Öztürk’ten Yabancı Sınırı Açıklaması

Başkan Ali Şafak Öztürk, yabancı oyuncu azaltma kararının Türk futbolundaki kullanılabilir havuzun daralacağını söyleyerek, ligin kalitesinin olumsuz etkileneceğini söyledi.

Ali Şafak Öztürk’ten Yabancı Sınırı Açıklaması
21 Mart 2019 16:23

Başkan Ali Şafak Öztürk, bugün yaptığı açıklamada  yabancı oyuncu azaltma kararının Türk futbolundaki kullanılabilir havuzun daralacağını söyleyerek, ligin kalitesinin olumsuz etkileneceğini söyledi.

Yabancı kontenjanında getirilebilecek olası bir azaltılma kararının bilhassa Anadolu kulüplerinin gücünü azaltacağını vurgulayan Ali Şafak Öztürk, takımlar arasındaki rekabetçi ortamın azalacağını ve kadroların sayısal anlamda daralacağını, ayrıca bir üst lige çıkan kulüplerin de çıktığı ligde tutunmasının daha zor hale geleceğini söyledi.

Uygulamanın gerçekleşmesi halinde yurt dışına Türk oyuncu satışlarının azalacağını da ileri süren Başkan Öztürk, yüksek kazançları olan Türk futbolcuların yurt dışına çıkmayı istemeyebileceklerini, böylece Türk oyuncuların kulüp bünyesinde tutulması zorunlu hal alacağından oyuncu satışlarının da zorlaşacağına ve Milli Takım’a tercih edilen oyuncuların eskiden olduğu gibi ağırlıklı olarak İstanbul kulüplerinden oluşacağına dikkat çekti.

Öte yandan olası bir yabancı kontenjanı düşürme durumunun yayıncı kuruluşu vuracağını da sözlerine ekleyen Ali Şafak Öztürk, “Yayıncı kuruluşun geliri şu an en yüksek seviyesine çıkmıştır. İzlenme ve maça giden taraftar sayısında da artış gözlemlenmektedir. Bu gelirlerin azalma riski dahi kulüplerimize zarar verecektir. Ligimiz Avrupa, Çin Arap takımları tarafından yakından takip edilen bir lig olmaktan çıkacak, cazibesini kaybedecek ve dışarıdan transfer riski daha yüksek bir lig haline geri dönecektir. Ayrıca hali hazırda devam eden yabancı oyuncuların sözleşmeleri yeniden gözden geçirilecek ve bunun da mali külfeti olacaktır” dedi.