Akıncıoğlu’ndan Gencer’e Cevap

Hasan Akıncıoğlu’ndan Gencer’e cevap geldi …

Akıncıoğlu’ndan Gencer’e Cevap
22 Haziran 2016 14:21

Gültekin Gencer’in dün Hasan Akıncıoğlu hakkında “kendisi başkan olmadan önce kaybolan cesaretin geri geldiğini ” ithamında bulunmasının ardından bugün Hasan Akıncıoğlu’ndan Gencer’e cevap geldi.

Hasan Akıncıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Başkan Gültekin Gencer’in kendisine yönelik 6,5 milyon liralık kaynak ile kulübün başına geldiği şeklinde iddialarda bulunduğunu anımsattı.

Başkanlığa geldiği yılda 38 şirketten Atatürk Stadı’nın iç ve dış mekanları ile forma reklamları anlaşması yaptığı ve kulübe 6 milyon 824 bin lira kaynak yarattıklarını belirten Akıncıoğlu, bütün reklam ve sponsorluk gelirlerinin kayıtlarının kulüp kayıtlarında bulunduğunu kaydetti.

Hasan Akıncıoğlu, Medical Park ile Antalyaspor, tarihinin 10 milyon dolar ile en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attığını ve bunu hiçbir aracı ve baskı unsuru olmaksızın ticari pazarlık yöntemiyle gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, başkanlığı esnasında belediyelerden önemsenmeyecek miktarda küçük reklam ve sponsorluk satışlarıyla sınırlı destek aldıklarını bildirdi.

Futbolcu menajerlerinin komisyon bedellerini yüzde 7 seviyelerinde tuttuklarını vurgulayan Akıncıoğlu, şunları söyledi:

Başkanlığım döneminde kulübün piyasaya hiçbir borcu yoktu. Yabancı futbolculara, teknik kadroya, personele ve SGK’ya hiç borç mevcut değildi. TFF ve UEFA nezdinde hiç ihtilaflı dosyamız yoktu. 2 adet 19 milyon 622 bin lira vergi borcumuz bulunmaktaydı. Toplam 17 Türk futbolcuya 5 milyon 512 bin lira borcumuz bulunmaktaydı. İki futbolcu satışından 11 milyon elde edecek şekilde ön protokol imzalamıştık ancak etik açıdan bu satışların tamamlanmasını yeni yönetime bırakmıştık. Kulübün parlak mali tablo karşısında ‘hazine bulduk’ diyenler şimdi kendileri ile çelişkiye düşüyor. Yönetimimde yer alan Ali Şafak Öztürk’ün başkanlığa talip olması ile ilgili memnuniyetimi ifade ettim. Duyumlar ve varsayımlarla şahsıma ve Öztürk’ü hakaret telakki edilecek gerçek dışı söylemleri kınıyorum ve Antalyaspor menfaatleriyle bağdaştıramıyorum.