A Milli Takım, İspanya İle Karşılaşacak

A Milli Takımımız bugün saat 22.00’da İspanya ile karşılaşacak …

A Milli Takım, İspanya İle Karşılaşacak
17 Haziran 2016 11:08

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu’ndaki ikinci maçında bugün saat 22.00’da İspanya ile karşılaşacak.

İspanya – Türkiye mücadelesini Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Milorad Mazic yönetecek. Mazic’in yardımcılıklarını ise Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic yapacak. Dördüncü hakemliğini Belarus Futbol Federasyonu’ndan Aleksei Kulbakov’un yapacağı mücadelenin beşinci ve altıncı hakemleri ise Danilo Grujic ve Nenad Djokic olacak.

Karşılaşma TRT1 ve LigTV kanallarından naklen yayınlanacak.

İspanya ile Türkiye, bugüne dek on kez karşı karşıya geldi. Bu maçların beşini İspanya kazanırken yalnızca birini A Milli Takım kazanabildi. Dört maç ise berabere tamamlandı. Ay-yıldızlı takımımız bu maçlarda 5 gol kaydederken, kalesinde ie 14 gol gördü.

Türkiye, İspanya ile oynadığı 10 maçta sadece bir kez galip gelebildi. Galip gelebildiği tek maç, 14 Mart 1954’te İstanbul’da oynadıkları Dünya Kupası eleme maçıydı.

Türkiye ile İspanya en son 2010 yılında 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup’ta karşı karşıya geldiler.Ali Sami Yen Stadyumu’nda oynanan mücadele, İspanya’nın 2-1 üstünlüğü ile sona ermişti. Ekibimizin golü Semih Şentürk’ten gelirken, İspanya’nın gollerini Xabi Alonso ve Albert Riera atmıştı.