A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti İle Karşılaşacak

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu’nda üçüncü maçında bugün Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak …

A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti İle Karşılaşacak
21 Haziran 2016 20:33

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu’nda üçüncü maçında bugün  Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadyumu’nda TSİ 22.00’de başlayacak karşılaşmayı İskoçya Futbol Federasyonu’ndan William Collum yönetecek. Collum’un yardımcılıklarını ise Damien MacGraith ve Francis Connor yapacak.  Karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri Bobby Madden ve John Beaton, dördüncü hakemi ise Rusya Futbol Federasyonu’ndan Sergei Lapochkin olacak.

Çek Cumhuriyeti – Türkiye karşılaşması TRT1 ve LigTV’den naklen yayınlanacak.

Mücadele öncesinde Çek Cumhuriyeti grupta 1 puanla üçüncü sırada yer alırken, A Milli Takımımız 0 puanla son sırada yer alıyor.

A Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti ile bugüne dek dokuz kez karşı karşıya geldi. Türkiye, bu maçların üçünü kazanırken beşinde mağlup oldu. Bir maç ise berabere bitti. Ay-yıldızlı takımımız bu maçlarda 11 gol kaydederken, kalesinde ise 20 gol gördü.

 

Çek Cumhuriyeti ve Türkiye, Euro 2016 grup eleme maçlarında da karşıkarşıya gelmiş, Çek Cumhuriyeti grubu lider tamamlarken, Türkiye en iyi 3. takım olarak Euro 2016’ya katılmayı başarmıştı.

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti en son Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda karşı karşıya glemiş, Prag’da oynanan mücadeleyi ekibimiz Selçuk ve Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle 2-0 kazanmıştı.