6222 Sayılı Kanun Değişiyor

Bakanlar ve TFF Yöneticileri sporda şiddetin önlenmesi konulu toplantıda bir araya geldi …

6222 Sayılı Kanun Değişiyor
10 Ağustos 2017 17:56

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın koordinasyonunda, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra sporun zirvesinden önemli isimler, sporda şiddetin önlenmesi konulu toplantıda bir araya geldi. Bakanlık binasında gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu adına Başkan Yıldırım Demirören, Hukuk ve Mali İşlerden Sorumlu Başkanvekili Hüsnü Güreli ile Genel Sekreter Kadir Kardaş katıldı.

2017-2018 sezonunda 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanması, müsabakaların düzen ve huzur içinde yapılmasının sağlanması konularının ele alındığı zirvede Süper Kupa ve Türkiye Kupası finallerinde e-bilet uygulanması ve maçların risk kategorilerin göre değerlendirilerek tedbir alınması ve stadyum çevresinde olay çıkaranların tespiti için teknolojinin daha etkin kullanılması kararı çıktı.

Öte yandan yapılan zirvede konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya üzerinden tahrikler ve taşkınlıkların da Emniyet Müdürlükleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın oluşturduğu siber daire başkanlıkları çerçevesinde daha sık izleneceği ve savcılıklara suç duyurusunda bulunabileceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise yaptığı açıklamada 6222 sayılı yasada revizyona gidilebileceğini açıklarken, ihtiyaç duyulan konularda spor alanı kavramının genişletebileceğini aktardı.