115 Gün Sonra

Özellikle attığı gol ve sonrasında Nasri’yi seyretmekten uzun zamandır almadığım kadar keyif aldım …

115 Gün Sonra
27 Eylül 2017 07:51

Antalyaspor, ligdeki son galibiyetini geçtiğimiz sezonun son maçı olan Gaziantepspor’a karşı 2 Haziran’da, yani, tam 115 gün önce almış. Kadro yapısı, beklenti ve hedeflere bakıldığı zaman oldukça uzun bir süre… Osmanlıspor maçı gösterdi ki, sahadaki kadro bir daha bu kadar uzun bir hasret yaşatmayacak bizlere.

Rıza Çalımbay’ın görevine son verildikten sonraki ilk maçta takımın nasıl bir performans göstereceği hepimizin merak ettiği bir konuydu. Yaşanacak olası puan kaybı gelmeyen galibiyet baskısını daha da arttıracak, hedeflerden biraz daha uzaklaşılacak ve en önemlisi dünya yıldızları da olsa oyuncuların özgüvenini düşürecekti. Bu olumsuzlukları stattaki seyirci sayısınının düşüşü takip edecek, üst sıralar ile puan farkı iyice açılacaktı. Neyse ki bu senaryo sadece maç öncesi akılların bir kenarında dönüp durmakla kaldı ve maç sonu rahat bir nefes alarak evimizin yolunu tuttuk.

Maçın başında Eto’o penaltı noktasında topun başına geldiğinde Kayserispor maçında kaçırdığı penaltı aklımın ucundan geçmedi desem yeridir. Nedenini yazmayacağım, geçtiğimiz yazımda biraz değinmiştim, hepimizin malumudur. Öyledir ya da değildir ama bende o rahatlık vardı. Golden sonra biraz daha rahat pas yapan bir Antalyaspor seyretmeye başladık. Bu rahat pas trafiği maç boyunca devam etti.

Pas trafiği dedim de, özellikle attığı gol ve sonrasında Nasri’yi seyretmekten uzun zamandır almadığım kadar keyif aldım. Her topu olumlu kullandı. Bir zaman sonra Zidane’ın futbolu ile karşılaştıracak kadar haz duydum. İlk maçına çıkmasına rağmen mükemmel oynayan bir diğer oyuncu da Vainqueur idi. Yerinde müdahaleleri, pasları ile gelecek haftalarda hedefe giden bir takım olduklarının müjdesini verdi. İlk kez sahaya çıkan bir diğer yıldız Jeremy Menez… Kronik sakatlık eleştirileri alan Menez son dakikalarda girip tribünleri hareketlendirdi. Gönül bir de gol atmasını dilerdi ama ilerleyen haftalarda ismini stadyum anonsçusundan sıkça duyacağız gibi.

Osmanlıspor ligin dibine demir atmış, nispeten zayıf bir rakip. Zaman zaman gollük pozisyonlar yakalasalarda Antalyaspor tabiri caizse yürüyerek çok rahat bir şekilde net bir skorla maçı kazandı. Takım sıkı bir rakiple, gelecek hafta Sivas’ta karşılacak. İyi bir oyun ve güzel bir skorla döneceğimizden şüphem yok.

Maçın son dakikalarında bütün tribünlerin ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz‘ diye bağırmaları “iyi ki bu şehirdeyim” dedirten bir sebebtir. Bunu her maça yayabiliriz. Çok da güzel olur..

Güzel bir haftayı geride bıraktık. Hiç mi olumsuz bir şey yoktu? Elbette vardı. Stada gelen herkes de gördü ama bizim dilimizde tüy bitti. Bu hafta yazmayalım, belki keramet bizdedir. Belki düzelir.

Sivasspor maçından sonra da güzel oyunu ve galibiyeti yazmak dileğiyle…

Mutlu haftalar.