1 Puan mı Kazandık 2 Puan mı Kaybettik?

11 Şubat 2020 10:53

Evren İlkdoğan yazdı…

Kayseri’de çok önemli bir maça çıktık.Hem rakibimizi yaklaştırmamak hem de düşme hattından hızlıca uzaklaşmak adına çok önemli bir 90 dakikaydı.

Tamer Tuna, Kayserispor’un yavaş defans hattının arkasına atılacak uzun toplarla gol atmayı hedefleyen bir ilk 11 çıkardı sahaya. En uçta Amilton hız olarak bu planı uygulayacak bir futbolcu olarak gözükse bile son vuruşlardaki yetersizliği Tamer Tuna’nın planlandığı gibi gol bulmamızı engelledi.

Podolski hamlesine kadar Kayserispor’un daha net pozisyonlar izlediği bir 80 dakika izledik. Onun oyuna girmesiyle Antalyaspor hücumda daha çok pozisyon bulmaya başladı ve beraberlik golünün de bir nevi hazırlayıcısı rolündeydi. Mukairu eğer doğru yerde dursaydı, bir önceki pozisyonda golünü de atmıştı ama olmadı.

Birçoğumuza göre direkt rakibimizi yaklaştırmamak adına önemli bir puan almış olsak da kazanmamız gereken bir maçtı ve sahada 2 puan bıraktık.

Tamer Tuna maçtan sonra 1 puanın öneminden bahsetti geçen hafta olduğu gibi. Zorlu maçlar öncesi nispeten daha kolay rakiplerle karşılaştığımız bu haftalarda alınamayan 3 puanların başımızı ağrıtacağından endişe ediyorum. Tamer Tuna’nın kafasında hangi maçlara 3 puan yazdığını ve sezon sonunda kaç puana ulaşmayı hedeflediğini çok merak ediyorum.

Tamer Tuna’nın oyuncu tercihleri ve oyun anlayışı şu ana kadar maalesef vasatı geçememiş olması ve bu kadar transfere rağmen sahada futbol olarak istenen seviyeye gelmemiş olmamız beni tedirgin ediyor. Umarım Kasımpaşa maçında doğru oyuncu tercihleri ve cesur oyun anlayışıyla sahada olan bir Antalyaspor izleriz.

Devamlı kontrollü, çekingen futbol anlayışı özellikle iç sahada Antalyaspor’a yakışmıyor. Artık maç kazanmamız lazım.